Not out with the old...use it! {Scrap365}

by - 7/22/2014 01:05:00 PM

Hello there! I wrote something about using old stash, original post is available on Scrap365 blog - read it here. Now I'll write that same text in Finnish too :)

Hei vaan hei! Kirjoitin Scrap365 lehden blogiin jotakin vanhemman askartelutarvikkeiston käyttämisestä, alkuperäinen postaus luettavissa englanniksi täällä, mutta nyt sama suomeksi.
Tunnustan, että käytän uusia materiaaleja aina kun mahdollista, aina kun postilaatikkoni kilahtaa, ja kun jatkuvasti haalin uutta niin varastoni vain kasvaa ja kasvaa. Jotain oli keksittävä että myös vanhemmat tavarat tulisivat käyttöön. Tässä muutama vinkki mitä mieleeni tuli, samalla kun tein sivua Scrap365 elokuun luonnoshaasteeseen.1. Älä piilota!
Suurin virhe on piilottaa vanhemmat askartelutarvikkeet. Jos et näe niitä, et koskaan myöskään käytä niitä. Itse säilytän kaikki paperini samassa paikassa, järjestettynä valmistajan mukaan. Kun valitsen papereitani, valitsen ne värin, kuvion ja/tai valmistajan mukaan, en kulmassa lukevan vuosiluvun perusteella.2. Ajattele ennen kuin ostat!
Miksi ostaa kokonainen kokoelma? Jos vain valitsisi ne paperit joista ihan oikeasti, aikuisten oikeasti, tykkää? Koko kokoelma, kokonaisen paperisetin ostaminen voi tuntua halvemmalta mutta se tuskin on, jollet oikeasti käsi sydämmellä sano että varmasti käytät kaiken!
Hyvä vinkki on ostaa setti kaverin kanssa ja jakaa se puoliksi. Lisäbonus, että postikulutkin puolittuu!
Tämä ostamisen rajoittelu kyllä haraa reilusti periaatteitani vastaan. Lähisuvussani on useampi yksityisyrittäjä ja olen hyvin läheltä seurannut kuinka tärkeää yrittäjien tukeminen on, sekä isossa että pienessä mittakaavassa.
Mutta ainahan ostaminen kyseenalaistaminen kannattaa, oli kyse papereista tai perunoista.3. Sekoita!
Kun aloitan sivun rakentamisen, valitsen paperit jotka sopii toiseensa, ja tietenkin kuvaan. Täytyy unohtaa tarve käytää uusimpia hankintoja ja keskittyä papereihin jotka todella sopii kuvaasi ja tunnelmaan jota haet.
Jos käsiini sattuu uudempi paperi, yritän löytää silpuista ja vanhemmista siihen sopivia suikaleita. Paljon ei tarvita, jokunen ympyrä kurkkaamaan kuvan takaa riittää. Kannattaa myös sekoittaa vanhoja aakkosia keskenään, antaa kivan lisän sivuun!4. Maalaa!
Jopa ällöttävin vanha paperi saa uuden tyylikkään ilmeen maalein ja muilla mömmöillä. Jollet ole kokeillut lainkaan mixed mediaa, eli sekatekniikkaa, tee se nyt. Esimerkiksi ohut kerros gessoa, ehkäpä jonkin kauniin maskin läpi, tekee paperistasi nykyaikaisen.
Myös vesivärit ovat nyt pop, joten kaiva pensselit ja sudit esiin!
Mistailu, värien suihkiminen, on nyt myös pinnalla; jos sinulla on jo niitä...hyvä! Jollei, niin tee omasi :)
Jos kaikki sotku tekee ihosi kananlihalle, niin voit kokeilla siistimpiä asioita, kuten piirtelyä ja leimailua.5. Koristele!
Kuten kaikki sivut, myös sivut vanhemmilla tavaroilla tehtynä tarvitsevat koristelua. Konfetit, paljetit, kukkaset, tarrat, glitteri, mitä vain mieleesi tulee ja laatikostasi löytyy - niistä tulee ihana viimeistelty lopputulos. Oma suosikkini on lanka, tykkään käyttää sitä kuvan ympärillä koska niin kuva nappaa katsojan huomion. Ja siksihän me sivujamme teemme, eikö vaan?Toivottavasti saat vanhemmat tavarat pian käyttöön, kiitos kun piipahdit lukemaan :)

You May Also Like

1 kommenttia

Your time to visit my blog and leave a comment is truly appreciated. Thank you!