Canon: Three cameras, part 1.

by - 4/30/2014 01:31:00 PM

Hi there! I'm looking for a camera.
I have my SLR with several lenses. And my new Nokia Lumia phone, with awesome camera and photoediting possibilities, but I need something between those to carry with me to the stables, to the playground, to everywhere. Especially now when summer is coming, it would be nice to have camera with me, in everywhere. 
Canon offered to help, I got three different cameras to loan, so I could test them.

Heippa! Minä etsin uutta kameraa.
Onhan minulla järjestelmäkamerani ja siihen monta sopivaa objektiivia. Ja upouusi Nokia Lumia, jossa on huippuhyvä kamera ja hyvät ominaisuudet kuvamuokkaukseen, mutta haluan jotakin niiden väliltä jota voisin kantaa mukanani tallilla, leikkipuistossa ja missä vaan. Etenkin nyt kesän alkaessa olisi mukava olla kamera mukana jokapaikassa.
Canon innostui auttamaan, sain kolme erilaista kameraa lainaan testattavaksi.


I took few good pictures with it. But to be honest, the quality was too close to my Lumia.
Of course the pictures were a little sharpen, and bigger. And this little camera was much more easier to carry and use than my super large Lumia.
But still, I would not buy this one for me. Maybe this one is for someone whose not that interested in photographing, and take pictures just to remember something. Not to me as I like to edit and use the pictures. 

Ensin sain Canon Powershot SX280 HS kompaktikameran.
Otin sillä muutaman hyvän kuvan kyllä, mutta rehellisyyden nimissä tämä ei ollut minua varten. Turhan lähellä Lumiani ominaisuuksia.
Toki kuvat olivat terävämpiä ja suurempia. Ja tämä oli helpompi kuljettaa mukana kuin tuo supersuuri Lumia.
Uskon, että tämä on hyvä valinta sellaiselle joka kuvaa muistaakseen asioita. Ei minulle, joka tykkään muokata ja käyttää kuvia töissäni.

Canon Powershot G16 and Canon Powershot S120

The second one was Canon Powershot S120. (The smaller one in the picture.)
This one's features were much better. It's light, it has large, very bright display and you can set it just like SLR. Zooming is easy, and still pictures stays sharp. That's important for me!
But as I compare it to Canon Powershot G16... well, we have a bright winner!!!
G16 is a little bigger, still small enough to fit my pocket. It got features JUST like my SLR. It's super sharp, fast and easy to use. It got several buttons on top of it, once you get used to them, it's so fast to set thing between taking pictures, even if you don't look closely. I think I can't praise it enough!

Toinen testikamera oli Canon Powershot S120. (Kuvassa pienempi.)
Tämän ominaisuudet olivat huomattavasti paremmat. Se on kevyt, siinä on iso, ja hyvin kirkas näyttö ja asetuksia saa tehtyä juuri kuten järkkärilläkin. Zoomailu oli helppoa ja kuvat pysyivät silti terävinä. Ja se on minulle tärkeää!
Mutta kun vertaan sitä Canon Powershot G16 kameraan...no, meillä on selkeä voittaja!!!
G16 on hieman isompi, mutta mahtuu silti taskuun. Siinä on ominaisuudet täysin kuten järkkärissänikin. Se on terävä, nopea ja helppo käyttää. Kameran päällä on monta nappia ja rinkulaa, ja kun niihin on tutustunut niin säätöjen muuttaminen kuvien räpsimisen välissä on superhelppoa ja nopeaa. Ei tarvitse edes kovin tarkkaan katsoa. Luulenpa, ettei tätä voi kehua riittävän paljoa!

Canon Powershot SX280 HS
I looked at the prices in one Finnish webstore, all on sale at the moment:
I could buy new lens for my SLR with that 600€, but I actually would, and I WILL buy that Powershot G16. So easy, light, and good quality camera!
Let's have a look to few shots I took with my new love ;)

Katsoin hintoja eräästä suomalaisesta verkkokaupasta, kaikki juuri nyt alessa:
Tuon kuusisataa voisi käyttää järkkärille uuteen objektiiviinkin, mutta mielummin käyttäisin, ja käytänkin sen tuon Powershot G16:n hankkimiseen. Helppo, kevyt ja oikeasti hyvä kamera!
Katsotaanpa parit kuvat jotka uudella rakkaallani nappasin ;)Trying to take a good shot, with a normal smile. Mission impossible.
Thank you for stopping by. Have a great day!

Kiva kun kävit. Mukavaa päivää!

* In co-operation with Canon. *


You May Also Like

0 kommenttia

Your time to visit my blog and leave a comment is truly appreciated. Thank you!